Politolog: Moartea lui Corneliu Vadim Tudor nu este un eveniment

Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere fondatorul Partidului România Mare nu mai conta pe scena politică şi susține că, dincolo de drama umană, vestea morții lui Corneliu Vadim Tudor este o știre, nu un eveniment.

”Moartea lui Corneliu Vadim Tudor este o știre, un fapt divers, nu un eveniment. Regret decesul și transmit condoleanțe apropiaților, dar din punct de vedere politic era pe linie moartă. Dacă lasă o moștenire? El însuși era un moștenitor al lui Eugen Barbu”, a declarat Cristian Pîrvulescu, la Digi24.

Potrivit politologului, Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei care au contribuit la îmbinarea naţionalismului şi a comunismului în România, în epoca Ceauşescu, lucru care se reflectă şi în atitudinile românilor de după 1989 până în prezent.

”Alegerile din 2.000 sunt elocvente pentru ce trăim acum cu xenofobia, islamofobia, pentru că și atunci am văzut o stare de spirit asemănătoare. Era pentru prima dată când, într-o ţară europeană, după Al Doilea Război Mondial, un lider de extremă dreaptă ajungea în finala prezidențialelor. Nu mai reprezenta o voce importantă în politica românească”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Vezi și: Mircea Badea, după moartea lui Vadim Tudor: ”Asta mi se pare absolut spectaculos”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel