EXCLUSIV  Poliţiştii, protest pentru salarii. Sindicaliştii, ULTIMATUM pentru Guvern. Cosmin Andreică: Dacă vom ajunge acolo, vom interveni doar la 112

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cosmin Andreică, preşedintele Sindicatului EUROPOL, a venit cu precizări despre protestul poliţiştilor, care au anunţat că nu vor mai da amenzi din 11 ianuarie. Acesta i-a avertizat, însă, pe cei care încalcă legea. 

Poliţiştii sunt nemulţumiţi după decizia Guvernului de a îngheţa salariile şi speră ca prin protest să primească "salarizare echitabilă". 

VEZI ŞI Polițiștii se pregătesc de PROTESTE. Activitatea din teren va fi afectată. Iulian Surugiu (SNAP), precizări

"Agentul constatator este singurul în măsură să analizeze gravitatea faptei pe care o constată. Noi suntem siguri că în această perioadă colegii noştri vor manifesta mai multă îngăduinţă şi vor aplica cu preponderenţă avertismente scrise. Când vorbim de situaţii în care cetăţeanul nu înţelege că a încălcat legea, vom da şi amenzi, nu se pune problema. Dar cu preponderenţă vorbim despre avertismente scrise. Dar până la urmă, să nu ne amăgim. Persoanele care încalcă legea sunt cele care o făceau şi ieri,  nu o încalcă azi pentru că ştiu că poliţiştii aplică avertismente. Despre asta vorbim! 

Acum va fi un paradox. Dacă până acum eram acuzaţi că aplicăm amenzi, că hăituim poporul şi aşa mai departe, acum aceleaşi persoane sunt mirate că nu vom mai aplica amenzi şi că va fi haos. Trebuie să ne hotărâm. E bine sau nu e bine că poliţiştii dau amenzi?", a declarat Cosmin Andreică, preşedintele sindicatului EUROPOL, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Ultimatum pentru Guvern

"Sperăm să nu ajungem nici măcar la etapa a doua a protestului, mai ales la a treia. Dar dacă vom ajunge, ne vom comporta ca magistraţii care au protestat la începutul lui 2020. Ne vom prezenta la lucru, dar vom acţiona doar la solicitări, nu vom mai face muncă de prevenţie. Asta înseamnă că vom interveni doar la apelurile la serviciul de urgenţă 112", a mai spus Cosmin Andreică. 

Iată care sunt etapele protestului. 

"Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!

Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.

Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112", au transmis cei de la EUROPOL pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel