LIVE  Poliţia austriacă, două arestări după atacul TERORIST. Ce se întâmplă în Viena - video

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul de Interne nord-macedonean a confirmat marţi că Austria a solicitat informaţii despre atacatorul din Viena care deţinea un paşaport al fostei republică iugoslavă, a anunţat postul de televiziune A1, relatează dpa.

'Poliţia austriacă a solicitat prin intermediul Europol informaţii relevante pentru acest caz, iar departamentul pentru cooperare poliţienească răspunde solicitării', a declarat ministerul nord-macedonean.

Agenţia de presă austriacă APA a anunţat că două persoane au fost arestate lângă Viena marţi, în oraşul St Poelten, în condiţiile în care poliţia încearcă să dea de urma complicilor autorului sau autorilor atacului din Capitala Austriei în care au fost ucise patru persoane.

Ce se întâmplă acum în Viena:

Site-ul de ştiri Kurier a informat că forţe de poliţie puternic înarmate au percheziţionat două proprietăţi. În cadrul unei conferinţe de presă televizate marţi dimineaţă, ministrul de interne austriac Karl Nehammer a reiterat apelurile către locuitori să rămână în case. Karl Nehammer a declarat că poliţia a împuşcat luni noaptea un atacator, un bărbat care purta o centură explozivă care s-a dovedit falsă.

Autorităţile l-au identificat ca fiind un simpatizant al Statului Islamic. Există însă posibilitatea existenţei altor atacatori. Poliţia a confirmat marţi că trei civili - doi bărbaţi şi o femeie - au fost ucişi şi cel puţin alţi 15 au fost răniţi, între care şi un ofiţer de poliţie. Postul public austriac ORF a anunţat decesul unui al patrulea civil, o femeie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel