Politehnica Bucureşti - 200 de ani. Klaus Iohannis participă la eveniment

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi Consiliul Naţional al Rectorilor se alătură începerii celui de-al 200-lea an al Universităţii Politehnica din Bucureşti, prima şcoală de inginerie din România.

Conferinţa Naţională a Rectorilor din acest an celebrează 200 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Bucureşti. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a acceptat să se alăture evenimentului, la invitaţia rectorului universităţii gazdă - Mihnea Costoiu. Evenimentul va inaugura şi noua Aulă a Universităţii Politehnica din Bucureşti joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 11.00.

Rectorul Universităţii, Mihnea Costoiu a declarat: "Am programat evenimente de-a lungul întregului an academic. Conferinţa Consiliului Naţional al Rectorilor - organizată sub tematica împlinirii a 200 de ani de învăţământ tehnic în România - este primul din această serie de evenimente găzduite în cadrul universităţii. Inaugurarea noii Aule a UPB de 1100 de locuri este o oportunitate de colaborare şi un simbol al faptului că investim în valorile cultivate de-a lungul tradiţiei universităţii: colaborare şi impact pozitiv asupra societăţii, prin inovare şi împărtăşirea cunoaşterii".

Conferinţa din acest an reuneşte reprezentanţii celor mai importante universităţi din ţară

Manifestarea este prima dintr-o serie de evenimente găzduite cu ocazia împlinirii a 200 de ani de învăţământ tehnic superior românesc - două secole de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Bucureşti. În cadrul aceleiaşi tematici, şi de-a lungul anului academic bicentenar, universitatea va fi gazda a numeroase expoziţii, concerte, evenimente studenţeşti şi manifestări ştiinţifice care vor fi accesibile nu doar studenţilor şi mediului academic ci şi publicului larg.


Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este prima şcoală de ingineri înfiinţată în România


Tradiţiile universităţii sunt legate de înfiinţarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Şcoli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din Bucureşti. De-a lungul existenţei sale, universitatea a fost unul dintre principalii actori ai
industrializării dar şi un loc de unde mari personalităţi au scris pagini din istoria României.

De la Anghel Saligny, la Spiru Haret sau Gheorghe Duca, universitatea a inovat modul în care românii au construit, au învăţat sau au călătorit. În prezent, Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai mare universitate cu profil tehnic din ţară şi unul dintre cele mai importante centre de cercetare la nivel regional.

Consiliul Naţional al Rectorilor este cel mai important for reprezentativ al universităţilor acreditate din ţară, fiind singurul organism de promovare a intereselor universităţilor în raport cu statul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel