EXCLUSIV  PNRR. Ce ar fi făcut Grindeanu dacă era în locul lui Cîțu / video

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Sorin Grindeanu (PSD) a spus ce ar fi făcut în cazul elaborării şi negocierii PNRR dacă ar fi fost în locul lui Florin Cîţu. 

"Eu, dacă aş fi fost în această situaţie, aş fi făcut cât mai transparent acest proces (n.r. – de elaborare a Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare - PNRR), mai ales pentru că vorbim, până la urmă, şi de nişte împrumuturi care nu sunt ale lui Cîţu şi ale lui Ghinea. Sunt împrumuturi luate de statul român, deci de toţi românii, din acele 29,2 miliarde de euro.

Şi atunci aş fi făcut acest proces cât se poate de transparent, l-aş fi dezbătut unde în altă parte decât în Parlament? Pe comisii de specialitate şi aş fi făcut ca acest proces să fie cât se poate de deschis. Pentru că vorbim de un plan extrem de important pentru România şi nu numai pentru România, pentru că e un plan la nivel european. Şi atunci eu cred că s-ar fi găsit dialog în Parlament", a declarat, joi, la emisiunea "Ce se întâmplă?", moderată de către Răzvan Dumitrescu la DC News TV.

Ghinea: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă pentru România un moment de restart

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) reprezintă pentru România un moment de restart, pentru că acesta creează premisele pentru o mai bună funcţionare a instituţiilor statului şi ne putem asigura că şi fondurile europene de coeziune vor avea impactul aşteptat în economie, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la reuniunea miniştrilor responsabili pentru Politica de Coeziune.

În intervenţia sa, ministrul Cristian Ghinea a menţionat că aceste discuţii sunt foarte utile în special în contextul în care elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este în etapă finală, iar opiniile împărtăşite de statele membre aduc valoare adăugată în procesul de programare şi negociere cu Comisia Europeană.

"Pentru România, acesta este cu adevărat un moment de restart, pentru că PNRR creează premisele pentru o mai bună funcţionare a instituţiilor statului şi ne putem asigura că şi fondurile europene de coeziune vor avea impactul aşteptat în economie", a spus Cristian Ghinea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel