PNL solicită Guvernului constituirea unei celule de criză

Partidul Naţional Liberal cere Guvernului constituirea unei celule de criză cu 300 de experţi pentru elaborarea ghidurilor şi corecţiilor din sistemul IT pentru absorbţia banilor europeni, potrivit deputatului PNL Andreea Paul. 

'Dacă absorbţia banilor europeni nu este o necesitate prioritară pentru România şi riscăm să pierdem 4 - 5 miliarde de euro şi în acest an, atunci ce este prioritar pentru noi? Mulţi se vor întreba: există aceşti experţi? Răspunsul este clar: da. Cartografiaţi-i rapid în administraţia publică, în consultanţa privată, în universităţi şi în Academia Română, în instituţiile europene, pentru toate domeniile cheie finanţate prin programele operaţionale, constituiţi celula de criză şi asiguraţi-le suportul necesar pentru a putea pune pe masa Guvernului aceste ghiduri bine făcute', susţine Andreea Paul, într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Ea arată că, în 2014, pregătirile României pentru absorbţia banilor europeni 'au întârziat nejustificat din indolenţă birocratică într-un an de campanie electorală'.

'Să nu fim pregătiţi nici în anul 2016 cu ghidurile necesare şi sistemul IT suport pentru depunerea proiectelor şi absorbţia banilor europeni depăşeşte orice culme a răbdării', afirmă deputatul PNL.

Ea menţionează că a citit cu multă îngrijorare declaraţiile ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care recunoaşte, în opinia ei, că unele ghiduri nu sunt nici măcar scrise, că prea puţine sunt în fază avansată de elaborare, dar şi că doar doi - trei funcţionari dintr-o autoritate de management sunt capabili să o facă, iar sistemul online de depunere a proiectelor lasă mult prea mult de dorit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel