PNL, reacție dură după gestul neașteptat al lui Liviu Dragnea la Congresul PSD

PNL reacționează dur după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Congresul Extraordinar al partidului, că social-democrații au făcut de-a lungul timpului greșeli politice și a propus marcarea unui moment de reculegere pentru victimele comunismului.

"Comunismul este sursa și temelia pe care a fost construit PSD. Acest lucru poate fi negat acum de Liviu Dragnea, poate face obiectul unei scenete jucate chiar în sala plenarelor PCR, poate fi o încercare de mistificare a istoriei, dar nu poate fi ștearsă evidența faptului că fibra comunistă există și iese la iveală în PSD în orice context favorabil abuzului și încălcării valorilor democratice.

Gesturile de recunoștere a crimelor comunismului, momente de reculegere ținute de complezenta sunt doar o noua forma de ipocrizie.

Nu se poate vorbi de PSD fără comunism atunci când liderul partidului și-a anihilat toți contracandidații așa cum se întâmpla în cadrul PCR, fapt recunoscut inclusiv de Ion Iliescu.‎

Tot despre reflexele comuniste este vorba și atunci când PSD apără prin votul politic al majorității parlamentare acuzații de corupție sau girează în fruntea partidului o persoană condamnată deja pentru fapte penale. Așadar, comunismul este cel care diluează acum prin intermediul PSD rigorile morale și rațiunea pentru care legile reglementează faptele penale.

Comunismul înseamnă privilegiile pe care le perpetuează PSD pentru politicieni în raport cu cetățenii de rând, atât privilegii legale, cât și privilegii financiare, mascate și vândute sub iluzia egalității.

Tot despre comunism a fost vorba și atunci când PSD a blocat dreptul la vot, atât la alegerile prezidențiale, cât și la cele parțiale care nu au mai fost organizate, precum și atunci când Guvernul Ponta și Liviu Dragnea au încercat fraudarea alegerilor prin ordonanța de urgență care legaliza traseismul politic", se precizează într-un comunicat al PNL.

[citeste si]

De asemenea, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, aflată la Sighet în cadrul unei vizite la închisoarea unde după 1945 au fost întemnitați mulți din cei din elita politică interbelică, apreciază că gestul lui Liviu Dragnea de condamnare a regimului comunist și a crimelor sale nu este credibil de vreme ce PSD rămâne tot un partid de sorginte comunistă.

"Începând cu 1946, în România s-a petrecut o operațiune de amploare privind ștergerea memoriei istorice. Este un element-cheie al totalitarismului comunist, al oricărui totalitarism. Doar așa se putea construi acel om nou pe care regimul își propunea să-l construiască – un om obedient, fără memorie și fără termeni de comparație, crescut pentru a fi controlat prin frică, frig și foame", a scris, pe Facebook, Alina Gorghiu, unde a postat și un mesaj video.

"Sunt copleșită de tot ceea ce am văzut în Sighetu Marmației. (...) Mă doare să văd că primii care se aruncă să condamne comunismul sunt chiar comuniștii de astăzi", a afirmat Alina Gorghiu de la Sighet. 

Reacția PNL survine în urma celor afirmate, duminică, la Congresul extraordinar al partidului, de către liderul PSD, Liviu Dragnea, privind comunismul: "Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria României așa cum a fost ea sau să rezonăm la unele vibrații ale poporului român. Ne-am ferit câteodată să ne asumăm chiar și trecutul recent. (...) Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (...) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărțirii de un trecut care ne mai urmărește și azi. Vreau să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în amintirea victimelor dictaturii comuniste și să ne cerem iertare României și românilor că nu am făcut acest gest până acum", a spus Dragnea, citat de Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel