PNL și USR, o nouă moțiune. Un alt ministru, în vizorul opoziției

PNL și USR au depus o nouă moțiune, astăzi, împotriva ministrului Educației. 

Grupurile parlamentare USR şi PNL au depus luni, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, ca urmare a deciziei ministrului "de a tăia drastic din locurile de admitere ale celor mai vechi şi prestigioase universităţi", solicitând demisia ministrului pe motiv că "a eşuat în misiunea sa". 

Cei 36 de senatori care au semnat moţiunea consideră că ministrul Educaţiei a procedat astfel deoarece "apără interesele unor abonaţi ai puterii şi nu interesele educaţiei naţionale", potrivit  Agerpres.

Acuză interese de partid

În textul moţiunii se arată că "învăţământul superior este creuzetul de formare a elitelor unei naţiuni şi trebuie să fie autonom şi liber de interese de partid, finanţat pe bază de performanţă şi merit, nu pe criterii de obedienţă politică. Ministerul Educaţiei trebuie să facă politici publice în interes general, nu să împartă locuri preferenţial ori să pedepsească şi să premieze universităţile după criterii politice. Universităţile trebuie să fie independente, să producă cercetări, idei şi cunoaştere pentru societate libere de constrângeri şi servituţi politice".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel