Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  PNL și USR, BLOCAJ total. Daniel Tudorache: Un fiasco!-VIDEO

Daniel Tudorache, primarul de la Sectorul 1, a zis că reprezentanții USR și PNL au dat o probă de politicianism, blocând ședința Consiliului local. Pretextul sau obiectivul reprezintă bătaia pentru postul de președinte de ședință.

În virtutea faptului că, împreună, PNL și USR dețin majoritatea locurilor de consilier (14 din 27), în ședința din data de 29 martie, prin vot democratic, președintele de ședință a fost ales reprezentantul USR, Oliver Păiuș. Numai că, deși a fost ales pentru o ședință, urmând ca, joi, procedura să fie repetată, cele două partide au pretins, în virtutea unei erori materiale, că Păiuș a fost desemnat, în martie, președinte pentru trei luni. Numărându-și voturile și constatând că au numai 12 (în virtutea notabilei absențe de la începutul ședinței a doamnei Clotilde Armand), USR și PNL au respins alegerea unui nou președinte, ceea ce a blocat activitatea consiliului.

Proiecte importante pe ordinea de zi

Edilul a declarat că pe ordinea de zi erau proiecte importante, precum preluarea în administrare și modernizarea unor cinematografe de referință pentru București, precum Patria și Giulești. De asemenea, pe ordinea de zi era un proiect de hotărâre prin care solicita Consiliului General trecerea unor străzi principale în administrarea noastră, ca să le putem asfalta și moderniza.

"Ultimele două ședințe de Consiliu nu am putut să le țin din cauza opoziției - PNL și USR. Ședința de joi a fost iarăși un fiasco. Ei își doresc să aibă președinte de ședință, dar pentru a-și dori trebuie să vină și la muncă. Neavând cei 14 consilieri joi, nu am putut vota președintele de ședință. Automat, a fost o ședință blocată. Mă deranjează chestia asta. Este o dispută politică. Eu le-am spus de la începutul mandatului: hai să lăsăm bătălia politică deoparte și să ne apucăm de obligația noastră de a deservi cetățenii pentru că ei ne-au votat! La un moment dat, au înțeles, dar de o lună parcă au luat-o pe alte căi. Totul este politic la ei... poate după vacanța aceasta... vor înțelege altfel lucrurile", a zis Daniel Tudorache la interviurile DC News.

Iată răspunsul:

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel