PNL: Decizia Judecătoriei este o aberaţie, o încălcare gravă a Constituţiei

PNL Vâlcea consideră că decizia luată marţi de preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea în cazul lui Mircia Gutău este o încălcare gravă a Constituţiei, 'o aberaţie', se arată într-un comunicat.

Potrivit documentului semnat de vicepreşedintele organizaţiei vâlcene a partidului, avocatul Victor Stănculescu, decizia luată marţi de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prin care a fost invalidată alegerea lui Mircia Gutău în funcţia de primar, este 'o aberaţie şi o încălcare gravă a Constituţiei'.

'În textul de lege invocat de preşedintele judecătoriei nu există sintagma 'pe durata stabilită' deci asta nu înseamnă că Mircia Gutău nu poate fi validat pentru funcţia de primar', susţin liberalii vâlceni.

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER), câştigătorul alegerilor din 5 iunie 2016 pentru funcţia de primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a fost invalidat de instanţă, se arată într-un comunicat remis miercuri.

Primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat marţi pentru AGERPRES că va contesta decizia Judecătoriei prin care i-a fost invalidată alegerea la scrutinul din 5 iunie, menţionând totodată că deţine toate actele necesare 'validării alegerii sale'.

'Nu înţeleg decizia instanţei, sincer dacă aveau nelămuriri mi le puteau foarte bine solicitau. Eu am toate actele necesare şi la care face referire decizia instanţei pe care am să le depun mâine la prima oră', a spus Gutău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel