PNL, atac la CCR. Vâlcu: Îi face un mare rău lui Iohannis

PSD Dâmbovița, mesaj furtunos după mișcarea lui Orban
PSD Dâmbovița, mesaj furtunos după mișcarea lui Orban

Președintele PNL a atacat în termeni duri decizia CCR cu privire la semnarea revocării șefei DNA de către președinte. Val Vâlcu susține că actuala strategie a liberalilor îi face un mare rău lui Klaus Iohannis. 

Atacurile dure venite din partea opoziției, care consideră că președintele nu trebuie să ia în seamă hotărârea Curții Constituționale a României în privința revocării Laurei Codruța Kovesi, îi aduc un mare dezavantaj lui Klaus Iohannis, consideră Val Vâlcu. "Strategia propagandiștilor, a opoziției, în frunte cu Ludovic Orban, îi face un mare rău președintelui Iohannis pentru că acreditează această idee că trebuie să reziste, nu trebuie să respecte Constituția, președintele e mai presus de Constituție. Îl pune astfel într-o poziție proastă în fața propriului electorat deoarece nu e posibil de explicat partenerilor occidentali, Statelor Unite, faptul că o decizie a Curții Constituționale nu este aplicată fără subterfugii, fără șmechereli. Chiar dacă teoretic ei îl sprijină, doamna Merkel îi pune o vorbă bună, Ambasada SUA face nu știu ce, nu poate să meargă pe asta", a declarat Val Vâlcu la România Tv.

Orban despre CCR: "tinde să se transforme într-o adunare constituantă"

Președintele PNL, Ludovic Orban afirma ieri că decizia CCR nu poate genera efecte asupra acțiunii și activității șefului statului. "Curtea Constituțională tinde să se transforme într-o adunare constituantă, tinde să rescrie textul Constituției, nu să interpreteze toate actele sau legile în cadrul constituțional.(...) PNL nu poate să stea nepăsător în fața unei decizii atât de evident neconstituțională și împotriva democrației. Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie a Curții Constituționale și mai ales ea nu poate să genereze niciun fel de efect în ceea ce privește acțiunea și activitatea Președintelui României", a declarat Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel