PMP vrea operații pe cord în fiecare județ

Preşedintele organizaţiei judeţene Sibiu a PMP, Diana Popa, prima pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, doreşte ca în fiecare judeţ să existe chirurgi care să opereze pe cord. 

"Cu privire la acest centru de tratarea infarctului miocardic acut care există (la Sibiu - n.r.), dar nu este funcţional, în acest centru trebuie mult investit. (...) La ora actuală sunt doar zece centre de intervenţie pentru aceste boli, pe ţară. Eu consider necesar să fie asemenea centre în fiecare judeţ", a declarat Diana Popa, vineri, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

În prezent, toţi pacienţii care trebuie operaţi pe inimă din judeţul Sibiu sunt transportaţi în Mureş. Pentru un singur pacient care este operat în judeţul vecin, statul cheltuie până la 3.000 de euro, potrivit Dianei Popa. 

Diana Popa spune că investiţiile în sănătate reprezintă o prioritate a programului său electoral şi doreşte ca la Sibiu să se investească în actualele spitale, dar şi să se construiască un spital nou. 

"Mă voi axa pe reformarea în totalitate a sistemului sanitar din România. Este cel mai nereformat sistem", a adăugat Diana Popa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel