Plenară a conducerii Partidului Comunist chinez pentru stabilirea principalelor direcţii politice

Comitetul Central (CC) al Partidului Comunist chinez urmează să se întrunească pentru a discuta principalele direcţii politice pentru anul viitor şi în continuare, anunţă presa de stat de la Beijing, preluată de DPA.

Este a patra plenară a CC după congresul din 2017 al partidului, care a inaugurat cel de-al doilea mandat al preşedintelui Chinei, Xi Jinping, şi a eliminat limitarea duratei mandatului preşedintelui, scrie Agerpres.

Reuniunea cu uşile închise se va încheia joi, când se aşteaptă ca agenţia de stat Xinhua să difuzeze o prezentare generală oficială a discuţiilor.

Urmează să fie dezbătute subiecte cum ar fi următorul plan cincinal pentru dezvoltarea economică şi socială, precum şi probleme de interes imediat - revoltele din Hong Kong şi conflictul comercial cu Statele Unite.

Plenarele CC, de obicei anuale, sunt pe locul al doilea ca importanţă pentru conducerea Partidului Comunist chinez, după congresele organizate o dată la cinci ani. De la precedenta plenară, din februarie 2018, a trecut neobişnuit de mult timp, ceea ce - potrivit DPA - a dat naştere unor speculaţii privind posibile dezacorduri politice între liderii comunişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel