Pîrvulescu: Băsescu nu poate fi obligat să se prezinte în fața comisiei parlamentare

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Profesorul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru DeCe News că președintele României se poate prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă, dar nu este obligat să o facă. Uniunea Social Liberală dezbate oportunitatea înființării unei astfel de comisii, care ar urma să ancheteze terenul cumpărat de Traian Băsescu, prin fiica sa cea mare, Ioana, în comuna Nana, județul Călărași.

"Președintele țării se poate prezenta în fața unei astfel de comisii. Nu poate fi obligat să o facă, și asta pentru că dispune de imunitate", ne-a declarat Pîrvulescu.

"Nu poate fi obligat nu pentru că este persoana Traian Băsescu, ci pentru că, pe perioada mandatului de președinte el este România. Iar România este intangibilă", a adăugat politologul.

Președintele Forumului Constituțional  îl contrazice pe senatorul Ioan Ghișe, care declara, miercuri, pentru RFI, că imunitate îi folosește șefului statului doar pentru declarații. Profesorul Pîrvulescu spune că imunitatea îi este acordată președintelui de poporul român, iar aceasta acoperă și faptele. El a arătat că protecția dispare doar dacă președintele este suspendat sau când i se termină mandatul.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, aprecia, marți, la România Tv, că Traian Băsescu nu poate fi audiat de o comisie parlamentară și că o asfel de inițiativă nu este oportună.

Premierul Victor Ponta anunța, luni, că a purtat discuții cu liderii grupurilor din USL și că, pe lângă comisia care va verifica activitatea CEC, se va înființa o alta care să cerceteze "cazul Călărași". Subiectul a creat o nouă criză în alianță, după ce liberalii au spus că nu au fost consultați pe acest subiect și că nu și-au dat acordul pentru alcătuirea unei astfel de comisii parlamentare. Crin Antonescu și Victor Ponta s-au întâlnit, miercuri seara, pentru a lămuri această problemă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel