EXCLUSIV  Pippidi: Barna e un dictator

Dan Barna. Foto: Crișan Andreescu
Dan Barna. Foto: Crișan Andreescu

Alina Mungiu-Pippidi a explicat de ce USR ”a pierdut” la alegerile parlamentare.

Alina Mungiu-Pippidi s-a aflat în direct la DC News unde a vorbit, printre altele, și despre rezultatele alegerilor parlamentare. Politologul a comentat situația în care se află USR-ul. 

”Sunt două motive principale pentru care a pierdut USR. USR a pierdut pe de-o parte din motivul că toți oamenii lor cu valoare și care făcuseră ceva i-au eliminat de pe liste. Orice om de care auzise cineva și care avea ceva de arătat. (...) Ei au fost extraordinari de cinici și au spus că publicul îi va vota din nou”, a explicat Alina Mungiu-Pippidi.

Întrebată dacă este o manevră a liderului USR, Dan Barna, politologul a răspuns: 

”Eu cred că Dan Barna este un dictator el însuși. Din câte știu eu, Dan Barna e un fel de interpus. Acolo e un mic grup puternic, Barna, Ghinea care e mai puternic decât el, care au reușit să ia într-un număr foarte mic de oameni controlul unui partid în care intraseră forțe veritabile, ecologiști, etc. Au dat afară absolut toți ecologiștii, iar asta îți arată cum funcționează parvenitismul în politică și cum oamenii care au legături oculte, transversale, reușesc să îi marginalizeze pe ceilalți”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi în exclusivitate la DC News

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel