''Pinguinii'' au BLOCAT un aeroport din Europa. Un activist s-a LIPIT de un avion. Momente halucinante - video

Mai mulţi activişti pentru climă din cadrul grupării Extinction Rebellion s-au lipit sâmbătă de un avion pe fostul aeroport Schoenefeld din Berlin pentru a preveni decolarea acestuia, informează DPA.

Un activist s-a lipit de uşa unui avion Pegasus Airlines pregătit pentru un zbor spre Istanbul, altul pe pasarela de acces şi încă doi de asfalt, a declarat un purtător de cuvânt al Extinction Rebellion.

'Avioanele reprezintă o povară imensă asupra climei. Nu avem nevoie de un nou aeroport mare', a spus Ludwig Brautigam, în vârstă de 50 de ani, din cadrul grupării de mediu Extinction Rebellion. Poliţia a declarat că activiştii au fost înlăturaţi după o operaţiune ce a implicat poliţia federală şi pompierii, iar avionul a decolat.

La 25 octombrie, Schonefeld a devenit BER Terminal 5 (Berlin Brandenburg Airport - BER).

La 31 octombrie a fost deschis terminalul 1 al BER, după 14 ani de construcţie şi şase inaugurări amânate. Destinat să înlocuiască aeroporturile existente - Tegel şi Schonefeld - Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv pe 3 iunie 2012.

În pofida reputaţiei Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, care a început în 2006 şi trebuia să se încheie la finele lui 2010, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa. De asemenea, costurile proiectului s-au umflat de la două miliarde de euro iniţial la şase miliarde de euro, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel