EXCLUSIV  Pieleanu, despre SCANDALUL din PSD: Dragnea a PICAT în SONDAJE. Tăcere extrem de suspectă de la vârful PSD

Șerban Nicolae a fost înlăturat, astăzi, de la șefia Comisiei juridice din Senat, dar și a senatorilor PSD. El a susținut că a fost un act politic și că nu se agață de funcții. Decizia de la vârful PSD atrage deja critici la adresa lui Liviu Dragnea, președintele PSD. 

Jurnalistul Victor Ciutacu consideră că gesturi precum cel de astăzi nu doar că nu atrage simpatia străzii, din contră, dar și generează un efect de ură în rândurile PSD, care, mai devreme sau mai târziu, îl va spulbera pe Liviu Dragnea. 

PSD, dovadă de slăbiciune

Contactat de DCNews, sociologul Marius Pieleanu a afirmat că ”în mod evident, e vorba, în primul rând, de un anumit tip de slăbiciune pe care PSD o demonstrează de când a preluat puterea, un anumit tip de reacție spontană la dorința străzii, sigur că strada contestă anumite tipuri de inițiative pe care PSD le ia neconcordante cu programul de guvernare pe baza căruia a fost votat acest partid. Pe de altă parte, dacă Guvernul ar încerca să implementeze programul de guvernare, pe zona justiției măcar, nu ar exista probleme de constestații în stradă. Mă gândesc, în primul rând, la celebrul proiect de lege privind răspunderea magistraților, stipulat explicit în programul de guvernare și care a fost votat de peste 3 milioane de români. De ce nu începe reforma în justiție PSD-ul cu inițierea de urgență a dezbaterii publice în Parlament a acestui proiect privind răspunderea magistraților? Și cercetările din ultima vreme subliniază importanța pentru populație a elaborării și promulgării în cât mai scurt timp cu putință privind răspunderea magistraților. Peste 75% dintre românii din bucurești se declară nemulțumiți de actuala stare a justiției din România. Cred că acest proiect de lege va putea să mai atenueze un pic din nemulțumirea publică.”

Strada, învinsă prin legitimitatea votului

Sociologul a adăugat că ”Discuția nu e cine câștigă și dacă Dragnea e reactiv, într-o proporție covârșitoare la semnalele străzii. (...) Dacă PSD și-ar susține programul de guvernare, strada nu ar avea niciun fel de legitimitate pentru că PSD-ul ar spune că ei nu fac nimic altceva decât să aplice programul de guvernare votat în ziua alegerilor”. 

Tăcere suspectă la vârful PSD

Marius Pieleanu a subliniat: ”Cu siguranță, încrederea în Liviu Dragnea a scăzut în ultima vreme. Se poate pune această scădere și în baza unor decizii proaste luate de liderul PSD, dar eu n-aș transfera întreaga vină pe liderul PSD. Totuși, PSD e un organism de conducere care are un management colectiv, CEx și Biroul Permanent sunt fundamentale în acest partid și atât timp cât există o unanimitate de nezdruncinat în privința aprobării inițiativelor lui Liviu Dragnea, cred că o parte din vină se poate transfera și pe acest organisme de conducere colectivă. Nu cred că vina-i aparține în exclusivitate lui Dragnea, ci și tăcerii extrem de suspecte a multora dintre liderii acestui partid”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel