PID România. 1% pentru MAE? Poziția lui Meleșcanu

Darius Muresan / 10 oct 2018 / 11:58 Salveaza PDF Comentarii
Teodor Melescanu
Teodor Melescanu

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, consideră că ar fi o idee foarte bună acordarea a 1% din PIB pentru Ministerul Afacerilor Externe.

"Asigurarea securităţii României, ca a oricărui alt stat, se bazează pe trei piloni fundamentali. Primul este contribuţia noastră la asigurarea securităţii naţionale, care prin înţelegerea ce s-a realizat la nivelul tuturor partidelor politice s-a materializat în acordarea a 2% din PIB pentru cheltuielile militare. Fac o mică paranteză. Având în vedere că la ora actuală apărarea şi politica externă sunt împreună la Uniunea Europeană, mă gândesc că ar fi o idee foarte bună să acordăm şi 1% din PIB pentru Ministerul Afacerilor Externe. Când o să se poată - 2%", a declarat ministrul Afacerilor Externe, miercuri, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Bucharest Forum.

Potrivit lui Meleşcanu, ceilalţi doi piloni pentru asigurarea securităţii României sunt reprezentaţi de structurile de cooperare la nivel regional (NATO şi UE) şi de Organizaţia Naţiunilor Unite.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23