Petre Lăzăroiu părăsește CCR, Simina Tănăsescu, de marți, judecător la CCR

Simina Tănăsescu
Simina Tănăsescu

Judecătorul Petre Lăzăroiu și-a încheiat mandatul la CCR, urmând ca de marți, 11 iunie, Simina Tănăsescu, în urma desemnării acesteia de către președintele Klaus Iohannis, să se instaleze pe un fotoliu de judecător al CCR. 

Curtea Constituțională a României va avea o nouă componență din această lună. Pe lână Simina Tănăsescu, din 18 iunie, alți doi judecători vor prelua mandatele de la CCR. Astfel,  Cristian Deliorga, numit de  Senat și Gheorghe Stan numit de Camera Deputaților îi vor înlocui pe  Ștefan Minea și Maya Teodoriu.

Mandatul celor trei judecători ai CCR este de nouă ani.

Simina Tănăsescu îl înlocuiește pe Petre Lăzăroiu, din cauza căruia a fost nevoită să demisioneze din funcția de consilier al președintelui Klaus Iohannis pe 18 iunie 2018. 

Vezi și: EXCLUSIV Numiri CCR, schimbare raport de forțe. Ce spune avocatul Lucian Bolcaș

Petre  Lăzăroiu a acuzat anul trecut  presiuni asupra sa, după ce  Simina Tănăsescu l-ar fi  chemat în biroul acesteia de la Facultatea de Drept și i-ar fi  spus că există o cerere a unui cetățean pentru ca președintele României să semneze un decret pentru revocarea lui de la CCR.

Simina Tănăsescu a respins acuzațiile, iar un comunicat oficial al Cotroceniului arăta că "nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens", fiind nevoită să demisioneze de la Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel