Petre Lăzăroiu, judecător CCR: Un prieten mi-a spus că sunt interceptat

Bogdan Bolojan / 04 iul 2018 / 20:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, cel care a dezvăluit pentru DCNews discuția pe care a avut-o cu consiliera președintelui Iohannis, Simina Tănăsescu spune că a aflat de la un prieten că a fost interceptat. 

"S-a întâmplat în primăvara anului 2011. Un prieten ne-a cerut să ne întâlnim și mi-a spus ' vezi că ești ascultat. Ai grijă ce vorbești la telefon. Vezi că ești interceptat că vrei să-l ajuți pe Borbely într-o speță și ai cunoștințe la Înalta Curte'. Eu n-am avut cunoștințe la Înalta Curte și nici nu fac astfel de intervenții. Cum să nu-ți fie teamă, când se emite un mandat? Asta înseamnă că s-a deschis un dosar penal și ești susceptibil să fii inculpat," a spus Petre Lăzăroiu la România TV.

Nu a fost anunțat nici după 7 ani 

El spune că așa cum prevede legea, ar fi trebuit ca  odată cu finalizarea mandatului de interceptare să fie anunțat. 

"În mod normal, după ce ești ascultat pe orice fel de mandat, nu neapărat pe siguranță națională, el nu poate să dureze mai mult de 6 luni și dacă nu ești trimis în judecată pentru faptele pentru care ai fost ascultat, trebuie să comunice subiectului că a fost interceptat și că nu mai sunt probleme. Întâmplător am aflat că sunt ascultat și nici până în ziua de azi, deși au trecut 7 ani, nu mi-au spus vreodată că am fost ascultat. Noi am avut aici excepție, exact pe această chestiune, când a fost ascultat un membru al CSM-ului, căruia la fel, nu i s-a comunicat. Dacă ai ascultat pe cineva și ai clasat cauza, trebuie să-l anunți. Așa este legea pe care n-am făcut-o eu. Nu știu cât ține de siguranța națională faptul că acum 7 ani am fost interceptat și nu mi-au comunicat acest lucru. Deja faptele sunt epuizate. Poate informația pe care mi-a dat-o acel prieten al meu nu a fost exactă," a mai spus Petre Lăzăroiu. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25