Petiție excludere PSD din PES. Andi Cristea: Lipsit de credibilitate

Andi Cristea
Andi Cristea

Europarlamentarul PSD, Andi Cristea, a declarat că Partidul Social Democrat este un partid proeuropean, iar eurodeputaţii nu se feresc de nicio dezbatere în familia politică.

"Eurodeputaţii PSD nu se feresc de nicio dezbatere sau discuţie pe teme de interes pentru familia politică. Demersul domnului Ivan este, însă, lipsit de credibilitate. Nu există precedente tocmai pentru că încercăm să nu exportăm conflicte interne la Bruxelles, ci să ne concentrăm pe soluţionarea unor probleme de interes pentru România. Ne folosim de platforma Parlamentului European tocmai pentru a discuta chestiuni serioase. Domnul Ivan caută să se legitimeze în faţa unui electorat din România care mă îndoiesc că îl va lua vreodată în serios. (...) Acţiunile domnului Cătălin Ivan, promovat în Parlamentul European tocmai de Partidul Social Democrat pe vremea când era membru, nu sunt greu de înţeles. Odată cu apropierea finalului de mandat, s-a angajat într-o bătălie absurdă pentru 15 minute de faimă. (...) PSD este un partid profund pro-european care, după cum a menţionat şi domnul Ivan, a jucat un rol cheie în aderarea României la Uniunea Europeană şi, mai cu seamă, în aşezarea ţării pe un drum clar către Uniunea Europeană, ca ritm de dezvoltare, reforme şi măsuri pentru oameni. Dovada cea mai solidă este sentimentul pro-UE care persistă în ţara noastră, în timp ce în statele din jur se manifestă tot mai mult un curent opus", a scris Andi Cristea, pe Facebook.

PSD - una dintre cele mai puternice şi vocale forţe politice de stânga din Uniunea Europeană

Potrivit acestuia, PSD este una dintre cele mai puternice şi vocale forţe politice de stânga din Uniunea Europeană, acesta fiind şi motivul pentru care PSD este un partid respectat şi bine ancorat atât în PES, cât şi în S&D.

"Dacă există derapaje sau probleme, colegii noştri le ridică mai întâi în interior, nu aşteaptă semnale externe. De cele două entităţi ne leagă o viziune comună pentru prezentul şi viitorul Uniunii Europene; în acelaşi timp, nici PES, nici S&D nu impun poziţii comune pe toate temele de interes de la nivelul Uniunii. Este o chestiune de democraţie şi respect faţă de interesele ţărilor pe care le reprezentăm. A face acuzaţii fără dovezi palpabile este, de asemenea, un exemplu de comportament antieuropean, care pe domnul Ivan nu îl deranjează, atunci când dumnealui este acuzatorul. În acelaşi timp, electoratul PSD şi colegii noştri din Parlamentul European pot distinge între argumente şi zgomot de fundal", a mai spus el.

Cătălin Ivan - petiție

Luni, europarlamentarul S&D Cătălin Ivan a anunţat lansarea petiţiei online prin care solicită ca în toamna acestui an PSD să fie scos din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Potrivit petiţiei publicate de Ivan, în ultimii trei ani, de când la conducerea PSD se află Liviu Dragnea, formaţiunea "a involuat accelerat", atât în ceea ce priveşte democraţia internă de partid, cât mai ales în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei.

Vezi și: Andi Cristea, europarlamentar PSD: S-a angajat într-o bătălie absurdă. 15 minute de faimă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel