Peste 520 de copii vor beneficia de 14 creșe noi, înființate cu bani europeni

Un număr de 521 de copii vor beneficia de cele 14 noi creșe care vor fi înființate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Programul Promovarea Egalității de Gen și Reconcilierea Vieții Profesionale cu Viața Privată, cofinanțat din Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. 

Procesul de contractare pentru proiectele câștigătoare care vor fi implementate în cadrul programului a fost finalizat pe 16 Aprilie 2015, potrivit unui comunicat de presă al MMFPSPV transmis redacției.

Aplicanții care beneficiază de finanțare sunt: Consiliul Local București, Consiliul Local Sector 3 București, Municipiul Orșova, Municipiul Băicoi, Municipiul Târnăveni, Municipiul Seini, Municipiul Baia Mare, Municipiul Reghin, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Județean Caraș Severin şi Consiliul Județean Tulcea.

Bugetele proiectelor câștigătoare sunt cuprinse între 200.000 şi 360.000 euro, rata de finanţare fiind de 100%.

Astfel, fiecare aplicant câștigător va înființa câte o creșă, care va găzdui minimum 25 copii, din care minimum 5 de etnie romă. În total, 521 copii vor beneficia de aceste servicii, din care 142 de etnie romă. De asemenea, din cele 14 creșe înființate, 4 sunt destinate copiilor cu dizabilități.

Potrivit sursei citate, pe lângă înființarea acestor servicii, Programul oferă finanțare pentru organizarea de seminarii privind importanța egalității de șanse între femei și bărbați și a principiului non-discriminării de gen și de etnie, precum și pentru organizarea de activități care au ca scop întărirea relațiilor de cooperare între România și statele donatoare, respectiv Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Rovana Plumb: POCU 2014-2020, cel mai mare angajator din România în următorii ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel