Peste 100 de poștași au pichetat Prefectura Cluj

postas
postas

Peste o sută deLiderul Sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, consideră că obiectivul urmărit prin aceste măsuri este privatizarea Poștei: "Nu vrem două zile neplătite pe lună, nu vrem desfiinţarea unităţilor poştale în mediul rural, nu vrem reducerea normei de lucru, nu vrem reducere de personal, nu dorim liberalizarea pieţei poştei de la 1 ianuarie 2013 şi prelungirea liberalizării cu doi ani. Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română nu are altă soluţie de redresare decât reducerea de personal şi reducerea de salarii. Eu cred că intenţia este în final privatizarea Poştei", a spus Sinka.

Poștașii au avut pancarte prin care au expus revendicările. Una dintre ele este să se păstreze tradiția Poștei, care are o vechime de 150 de ani: "Condiţii decente de muncă", "Nu concurenţei pe serviciul rezervat", "Nu îngropaţi 150 de ani de activitate a Poştei Române", "Stop desfiinţării unităţilor poştale", "Management politic - fraudă 100 milioane de euro la Compania Naţională Poşta Română".

Pe lângă pancarte, poștașii au fluierat și scandat pentru ca poșta să-și continuie activitatea: "Dacă nu ne sprijiniţi, scrisori n-o să mai primiţi", "Locuri de muncă sigure", "Nu lăsaţi Poşta să piară, Poşta e un brand de ţară".

O delegaţie a protestarilor a înmânat un memoriu cu revendicări prefectului judeţului Cluj, Ioan Vuşcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel