Peste 100 de deţinuţi au evadat în urma inundaţiilor din Nigeria

Ploile torenţiale care au căzut în statul Kogi din centrul Nigeriei au permis unui număr de peste 100 de deţinuţi să evadeze dintr-o închisoare locală, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Serviciilor corecţionale din această ţară africană, citat de AFP. 

'Ploi torenţiale au căzut luni, 28 octombrie, în Koton Karfe, provocând pagube teribile şi distrugând bariera care înconjoară închisoarea locală', a declarat Of Enobore, reprezentant al Serviciilor corecţionale nigeriene. 'Celulele deţinuţilor au fost acoperite de apă şi anumiţi deţinuţi au fost nevoiţi să forţeze uşile pentru a nu se îneca', a precizat acelaşi oficial nigerian într-un comunicat. '122 dintre ei au profitat de ocazie pentru a evada, 105 au rămas la faţa locului. Douăzeci şi cinci dintre fugari au fost arestaţi, ceilalţi 97 sunt încă în libertate şi au fost daţi în urmărire', a adăugat el.

Nigeria, ţara cu cea mai mare populaţie din Africa - 190 de milioane de locuitori - este deosebit de afectată de precipitaţiile importante care continuă să cadă în finalul actualului sezon al ploilor. Statele sale centrale Niger, Benue, Kogi şi Taraba sunt deosebit de afectate. Ploile au distrus culturile din această 'centură agricolă' foarte importantă pentru ţară şi au forţat zeci de mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, potrivit Agenţiei naţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă (NEMA). Peste 40 de sate au fost în totalitate distruse de către ape în ultimele zile în statul Adamawa, situat în nord-estul ţării, a anunţat agenţia naţională de presă din Nigeria (NAN), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel