Pesta porcină. Petre Daea, răspunsuri la întrebările lui Chirieac, în direct, la televizor

Bianca Ştefan / 02 aug 2018 / 22:47 Salveaza PDF Comentarii
Daea
Descriere foto: Daea

Bogdan Chirieac i-a adresat câteva întrebări referitoare la pericolul pestei porcine ministrului Agriculturii, Petre Daea, în direct, la România TV

''Bogdan Chirieac: Domnule ministru, România este interzisă la exportul de carne de porc, în momentul ăsta, în Uniunea Europeană?

Petre Daea: Întrebarea dumneavoastră plină de profunzime ne dă foarte mult de gândit. Sigur că da, dar la ora actuală nu avem posibilitatea să ieșim în afară cu producția. Planul acesta de combatere a pestei porcine merge pe principiul regionalizării în așa fel încât să păstrăm zona internă în afara focarelor.

Bogdan Chirieac: Dumneavoastră cunoașteți foarte bine problemele acestea, dar noi, telespectatorii, când vă vedem așa, vă întrebăm: virusul se transferă de la animal la om?

Petre Daea: Nu. Nu are nimic, nu îl afectează. Domnul Chirieac, ați pus o întrebare excepțională, dar îmi pun și eu întrebare și nu găsesc răspunsul. Cum într-o munitate cu biosecuritate lichidată, când ai o singură intrare și o singură ieșire, a intrat virusul și a trebuit să lichidăm un complex de 48.000 de capete, iar acum există în această operație un complex de 18.000 de capete. 

Bogdan Chirieac: Dacă virusul nu se transmite la om, care este pericolul?

Petre Daea: Pericolul este că omul poate să-l poarte pe haine.'', a fost dialogul dintre cei doi la România TV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25