Personalul din Sănătate al Marii Britanii este RĂPUS de COVID-19. Datele statistice

Foto cu carcter ilustrativ
Foto cu carcter ilustrativ

Din ce în ce mai mulți angajați ai Sistemului Național de Sănătate englez sunt indisponibilizați din cauza COVID-19.

Numărul angajaților NHS care nu lucrează din cauza COVID-19 este în creștere în Anglia și în special în Londra, arată datele oficiale, citate de BBC. Aproape 19.000 de angajați ai NHS au lipsit din motive legate de COVID-19 începând de pe 19 decembrie, în creștere cu 54% față de săptămâna precedentă.

În Londra, cifra a fost de aproape 3.900 de angajați, mai mult decât dublul numărului cu o săptămână mai devreme. Împreună cu motivele non-COVID-19, care scutesc unii membrii ai personalului sanitar și medical, acest lucru sugerează că aproximativ 5% din forța de muncă NHS din Anglia a fost absentă pe 19 decembrie.

Totalurile includ personalul NHS care este bolnav de COVID-19 sau care trebuia să se autoizoleze.

Omicron are impact asupra NHS

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a spus că acest lucru arată că Omicron are un „impact în timp real asupra serviciului”.

El a adăugat: „Următoarele câteva săptămâni vor prezenta un test uriaș pentru NHS pe mai multe fronturi, dacă va face față la COVID-19, la gestionarea urgențelor, la lucrul restant acolo unde este posibil”.

Cele mai recente cifre arată că numărul de paturi ocupate în spitalele NHS rămâne ridicat, cu 81.880 din 89.991 de paturi pentru adulți fiind pline pe 19 decembrie.

Cu toate acestea, întârzierile în sosirea ambulanțelor s-au îmbunătățit ușor, aproximativ 20% dintre oameni așteaptau mai mult de 30 de minute pentru a fi preluați de la accident și duși către urgențe în săptămâna până pe 19 decembrie, în scădere față de 23% în săptămâna anterioară.

OMS recomandă să anulăm Crăciunul

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat astăzi că există dovezi clare că persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 sau cele care au fost infectate în trecut pot contracta varianta Omicron a cărei răspândire se accelerează în lume.

La o conferință de presă de la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că informațiile analizate despre Omicron indică faptul că această variantă circulă mai repede decât cele anterioare și că „este probabil ca oamenii vaccinați și cei care s-au vindecat de Covid se infectează sau se reinfectează”, scrie 20 min.es.

Tedros a spus că ar trebui ca toată lumea să conștientizeze această situație, mai ales că suntem doar cu câteva zile înainte de festivitățile de sfârșit de an, subliniind că este mai bine să anulăm sărbătorile acum „și să sărbătorim viața mâine” decât să „sărbătorim astăzi și să plângem mâine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel