Percheziții la "ucigaşul cu Ferrari" şi la cămătarii din Timișoara. Dobânzile, până la 1000%

Foto: pressalert.ro
Foto: pressalert.ro

Procurorii DIICOT din Timișoara au descins, vineri, la locuințele unor persoane suspectate de cămătărie și înșelăciune. Sunt vizate  peste 20 de persoane printre care şi Adrian Cocoană, bărbatul care în urmă cu şase ani, în timp ce conducea un Ferrari, a ucis un tânăr aflat pe trotuar. Suspect este şi un cunoscut interlop din oraş, Sorin Udrea.

Este vorba de o acțiune de amploare a procurorilor DIICOT din Timișoara, prejudiciul din acest dosar depășind 2 milioane de euro. 24 de persoane vor fi audiate în cursul zilei de vineri.

Sunt vizate mai multe clanuri de interlopi din Timișoara care acordau împrumuturi cu dobânzi foarte mari către persoane ce aveau nevoie de bani. De obicei racolau femei singure, care aveau proprietăți imobiliare. Aceștia le prezentau un contract care ascundea în spate o dobândă care ajungea în unele situații la 1000%.

De regulă, împrumuturile erau de până în 50.000 de euro, iar dobânda creștea de la o zi la alta. În final, clienții cămătarilor ajungeau să piardă proprietățile și ajungeau pe mâna clanurilor.

Doi dintre suspecții din acest dosar, Sorin Udrea și Adrian Cocoană, au fost ridicați și vor fi audiați la sediul DIICOT din Timișoara. Cel din urmă a devenit cunoscut după ce a ucis o persoană cu o mașină foarte scumpă, el fiind eliberat anul trecut și a intrat în această afacere a clanului Udrea.

Citește și: Şmecherul cu Ferrari care a ucis un băiat pe trotuar, condamnat la patru ani de închisoare

Adrian Cocoană este cunoscut sub numele de "ucigaşul cu Ferrari", după ce, în 2008 a omorât un tânăr pe trotuar şi a rănit-o pe prietena acestuia. Deşi medic la acea dată, Cocoană şi-a abandonat victima şi bolidul şi a fugit de la locul accidentului.

A fost condamnat la patru ani de închisoare în 2011, însă a fost un deţinut model, susţin reprezentanţii Penitenciarului din Timişoara, care l-au şi recomandat pentru eliberare. În septembrie 2013, după ce a ispăşit doar două treimi din pedeapsă, a ieşit pe poarta penitenciarului.

Al doilea suspect, Sorin Udrea, a devenit cunoscut în toată ţara după ce, în vara anului trecut a fost ridicat de pe un stadion de la marginea Timişoarei, în urma unei acţiuni de amploare a trupelor antitero.

De asemenea, printre cei vizaţi de anchetatori se află și  Ioan Florin Andraş, considerat a fi unul dintre cei mai grei jucători de pe această "piaţă", relatează pressalert.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel