Percheziții București și Ilfov. Acuzați de evaziune fiscală

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

14 percheziţii şi 10 controale sunt efectuate în Bucureşti şi Ilfov la mai multe persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.200.000 de euro prin evaziune fiscală cu mărfuri importate din Turcia şi China. Anunțul a fost făcut de IGPR.

Potrivit unui comunicat al IGPR, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi declarat în fals livrarea intracomunitară de produse, cu scopul de a ascunde faptul că în realitate marfa era vândută în România. 

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Din cercetările efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a rezultat că, în perioada 2017 - 2018, doi cetăţeni turci ar fi creat un mecanism evazionist, destinat sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializării pe piaţa internă a produselor achiziţionate intracomunitar (textile, încălţăminte, electronice şi electrocasnice, produse de uz casnic), de provenienţă China şi Turcia. 

În circuitul evazionist ar fi fost utilizate mai multe societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov. 

Prejudicii de peste 2.200.000 euro

De asemenea, din cercetări a rezultat că tranzacţiile suspecte ar fi adus un prejudiciu bugetului de stat de 2.200.000 de euro. 

Mai multe persoane urmează să fie conduse la poliţie pentru audieri şi continuarea cercetărilor penale în cauză. 

Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar la activităţi participă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel