Pensionare la 70 de ani. Vîlceanu: Un FAKE NEWS. ”Doar dacă omul se simte în putere să mai muncească”

foto gov.ro Dan Vîlceanu
foto gov.ro Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu a vorbit despre pensionarea la 70 de ani.

Dan Vîlceanu s-a declarat surprins de postarea plătită de TSD împotriva lui Florin Cîțu, întrucât chiar partenerii de la guvernare ar fi venit cu ideea de a-i pedepsi pe cei care generează fricțiuni în coaliție. ”Dar lucrurile au fost discutate și cred că nu se va mai întâmpla”.

”Mesajele au fost împărțite de la început în legătură cu PNRR. A trebuit să dezmințim câteva zvonuri sau neadevăruri, cum ar fi că nu mai ai voie să faci focul cu lemne și că nici grătar nu mai ai voie să faci, că nu te mai lasă UE să arzi lemne, ceea ce este o minciună. De asemenea, acest zvon cu vârsta de pensionare al 70 de ani este o minciună, este un fake news, pe care cred că toți românii l-au înțeles”, spune ministrul investițiilor.

Vîlceanu a explicat că și în prezent există o reglementare care le permite persoanelor trecute de 65 de ani să muncească încă trei ani, până la împlinirea vârstei de 68 de ani.

Acesta confirmă că Guvernul dorește să împingă până la 70 de ani limita de pensionare opțională, doar pentru persoanele care mai doresc să mai muncească.

Vârsta standard de pensionare va rămâne ca până în prezent.

”Și în momentul de față, dacă vrei să mai stai și să nu ieși la pensie, poți să o faci până la 68 de ani, deci te mai lasă legea încă trei ani să stai în câmpul muncii. Nu facem decât să modificăm această opțiune și să lași omul până la 70 de ani, dacă el se simte în putere să mai muncească. Deci nu se pune problema de a obliga pe cineva să iasă la pensie la 70 de ani.”

Proiectele nefuncționale din PNRR, revizuite în 2023

Dan Vîlceanu a arătat că proiectele din PNRR care nu funționează pot fi revizuite în 2023.

Există în toate țările care aplică PNRR acest termen, 2023, care este un termen de mijloc, midterm, te oprești și te uiți să vezi dacă toate proiectele de investiții pe care le-ai pus acolo au și șanse să se termine până în 2026, când se închide PNRR. Și atunci, poți să faci ajustări, în funcție de cum au mers proiectele de investiții pe care le-ai pus acolo”, a explicat ministrul.

Citește și: Vîlceanu, despre creșterea pensiilor: ”Pur și simplu cred că bugetul României atât a putut în acest an, 10%”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel