Pensii speciale. Marian Preda: Pentru cei care nu știu...

Sociologul Marian Preda, marţi, 5 septembrie, prin intermediul unei postări pe Facebook, a transmis că există "probleme cu bugetul din cauza pensiilor speciale".

"DE CE NU MAI SUNT BANI LA MAPN?

Pentru cei care nu știu: pensiile speciale se plătesc din bugetele ministerelor/instituțiilor din care au făcut parte pensionarii. 

Mărirea pensiilor și pensionarea a zeci de mii de persoane cu pensii mari sau uriașe in MAPN, MI, SRI, SIE, Parlament și Justiție a pus presiuni serioase pe bugetele acestor instituții publice. 

În același timp, prin pensionare s-au eliberat multe posturi care au fost, sunt și vor fi în continuare ocupate de angajați noi. În loc să se reducă cheltuielile prin pensionarea unora ele au crescut și mai mult prin plata pensiilor uriașe și angajarea altora în locul pensionarilor. Și asta fără să vorbim de cheltuielile necesare pentru achizițiile de tehnică militară modernă necesare și promise SUA și celorlalți aliați occidentali din NATO. 

Parlamentul însuși are probleme cu bugetul din cauza pensiilor speciale si a cerut la rectificare peste 18 milioane de lei doar pentru a doua jumătate a anului pentru cei 480 de pensionari ”speciali” ai săi.

Opoziția incompetentă ar trebui să ceară Guvernului situația cheltuielilor cu salariile și pensiile în toate instituțiile publice înainte și după majorări, pensionări și reangajări. 

Guvernarea Boc-Băsescu a tăiat salariile și a amenințat că taie pensiile dar le-a plătit; Guvernarea Dragnea-Olguța mărește tot (inclusiv taxele și prețurile) dar deja pare că nu mai poate să plătească salarii și pensii.

Oricum, dacă nu mai au bani pentru pensionari și salariați, Dragnea și Tudose le pot plăti restanțele în natură, sub formă de roșii, porumb, varză și castraveți din producțiile record la hectar pe care tocmai le-au anunțat (desigur, dacă au bani la buget să le cumpere pentru că, deși se laudă cu ele, recoltele nu sunt ale statului", a transmis Marian Preda pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel