Pensii, Pilonul II. Ministrul Finanţelor: Sper să ajungem la un consens

Mihai Ciobanu / 19 Martie 2019 / 23:33 Salveaza PDF Comentarii
pensionar
Descriere foto: pensionar

 Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi seara, la TVR, că joi va avea o discuţia cu administratorii fondurilor de pensii private şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la un consens în ceea ce priveşte Pilonul II. 

"Joi o să am o discuţie cu cei de la Pilonul II. Mâine (miercuri n.r) o să mai primesc nişte date, nişte informaţii şi de la ASF, pentru că am cerut mai multe elemente şi de la cei care administrează pensiile private. Joi sper să ajungem la un consens. Două probleme au fost ridicate de dânşii şi anume mărimea capitalului pe care noi le-am spus că trebuie să îl aducă într-un an şi această perioadă de un an. Şi am spus hai să vedem cum puteţi să veniţi către România şi să investiţi în economie, în proiecte public-private, pe bursă, în acţiuni necotate, să dau un exemplu, să investiţi în România. Pe măsură ce voi investiţi această condiţie scade. Ideea este să mărim foarte mult aria în care pot să investească", a explicat Teodorovici. 


Românii să poată opta dacă dacă rămân la pilonul II sau se reîntorc la Pilonul I"S-a creat un cadru în baza căruia românii să poată opta dacă rămân la Pilonul II sau se reîntorc la Pilonul 1, dar fără bani, banii rămân la Pilonul II. Nu este afectat Pilonul II în niciun fel, doar se creează această posibilitate de a opta. Este normal să poată omul să opteze. Dacă vrea să se ducă la Pilonul I pentru că vede că randamentul de la Pilonul II nu este cel aşteptat să poată să opteze, să zică: mă duc, măcar sunt sigur, la stat, pentru că statul n-a dat niciodată faliment, niciodată n-a avut probleme de plată a pensiilor", a spus ministrul Finanţelor. 

Acţionarii administratorilor de Pilon II afirmau în urmă cu circa două săptămâni că noile cerinţe de capital pentru fondurile de pensii pe Pilonul II, de circa 800 de milioane de euro, pun o povară imensă, nejustificată şi nesustenabilă asupra industriei şi solicitau autorităţilor de la Bucureşti reconsiderarea, pe baza economice sustenabile, a acestora. 

Vezi şi: Cum a slăbit Sabina Iosub. Dietă - S-a aflat secretul

Alegeri prezidențiale. BOMBA lui Teodorovici


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27