Pedeapsă redusă în apel de la detenţie pe viaţă la 13 ani pentru poliţistul care a ucis un adolescent în 2008 în Grecia

Justiţia din Grecia a redus la 13 ani în apel pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pronunţată în primă instanţă împotriva unui poliţist acuzat că a împuşcat mortal un adolescent în 2008 în centrul Atenei, au indicat surse judiciare citate luni de AFP şi ANA.

Poliţistul Epaminondas Korkoneas a fost găsit vinovat în 2010, în primă instanţă, de uciderea cu intenţie, la 6 decembrie 2008, a lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, în cartierul contestatar Exarchia. Luni, curtea de apel din Lamia (centrul Greciei) i-a redus pedeapsa la 13 ani de închisoare, subliniind că poliţistul nu avea antecedente judiciare.

Asasinarea lui Alexis Grigoropoulos a declanşat la acea vreme manifestaţii şi revolte timp de mai multe luni, la Atena şi în alte oraşe, proteste la care participanţii au denunţat brutalitatea poliţiei.

Epaminondas Korkoneas, care a executat deja 10 ani de detenţie, ar putea ieşi din închisoare în scurt timp, spre marea dezamăgire a avocaţilor victimei şi apropiaţilor acesteia.

"Uciderea unui copil rămâne practic nepedepsită, cu o pedeapsă nefinalizată", a denunţat avocata părţii civile, Zoe Konstantopoulu.

Vasilios Saraliotis, coleg la acea vreme cu Epaminondas şi condamnat iniţial pentru complicitate, a fost achitat de curtea de apel din Lamia, care a evocat "beneficiul îndoielii" şi lipsa de certitudine referitoare la implicarea sa.

În fiecare an, la comemorarea dramei, la 6 decembrie, au loc manifestaţii uneori marcate de violenţe în memoria adolescentului ucis, mai ales la Exarchia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel