EXCLUSIV  Pe cine atacă premierul Cîţu în prima sa vizită de lucru: două mesaje codate, transmise din Focșani

Premierul Cîțu la Consiliul Județean Vrancea, în prima sa ”vizită de lucru”
Premierul Cîțu la Consiliul Județean Vrancea, în prima sa ”vizită de lucru”

Florin Cîțu a făcut, sâmbătă, prima sa ”vizită de lucru”, participând ”față în față” la o ședință a Consiliului Judeţean Vrancea și inspectând un centru de vaccinare din Focșani.

Ce mesaje a transmis premierul Cîțu prin această vizită și mai ales la întâlnirea cu organizația de partid a ministrului ”Grindă”? Să rezumăm pentru cei care nu au stat cu ochii în calculator sau în ecranul televizorului, momentele vizitei guvernamentale.

La Consiliul Județean, premierul Florin Cîțu a participat la o dezbatere cu reprezentanții structurilor asociative ale UAT-urilor. Rezumatul unui discurs de 2012 cuvinte (este postat pe site-ul guvernului, puteți verifica) poate fi rezumat în două vorbe: vin bani! De unde? De la guvern, printr-un buget ”impresionant”, potrivit descrierii premierului, orientat spre investiții, din fondurile europene, din Planul de reziliență.

Ce trebuie să facă primăriile sau consiliile județene ca să beneficieze de acești bani? Să ajungă la premier. ”Le-am spus tuturor celor prezenţi că aici au un foarte bun prieten al meu în preşedintele Consiliului Judeţean şi orice problema pe care o vor avea pe viitor, prin domnul preşedinte vor ajunge la mine imediat şi vom încerca să rezolvăm”, le spune Florin Cîțu primarilor și consilierilor.

PNRR este un atribut al guvernului, nu are nicio legătură cu Parlamentul

Ideea a fost întărită în scurta convorbire cu presa, în drum spre centrul de vaccinare. Te-ai fi așteptat ca Planul de Reziliență, un proiect de țară întins pe cel puțin două mandate, să nu aibă culoare politică, să beneficieze de consens. Premierul, însă, folosește întrebarea jurnalistului din Focșani, legată de PNRR, pentru a declanșa un atac la PSD. Dar și pentru a-l lăsa pe Orban în ofside.

” PNRR este un atribut al guvernului, nu are nicio legătură cu parlamentul”, spune Cîțu. Nu are legătură cu Parlamentul... adică nici cu președintele acestuia, Ludovic Orban, să vă fie clar!

Restul, tema clasică, a răilor de la PSD: ”A, șantajul care vin din partea PSD... Dacă PSD vrea să fim iarăși o țară pe care o arată Europa cu mâna că nu pot să fie ratificate aceste sume şi Comisia Europeană nu se poate împrumuta pentru a finanța PNRR, foarte bine. Ştim, PSD a fost oaia neagră în Europa atâția ani de zile, vreau să îl văd pe domnul Ciolacu cum va explica acest lucru colegilor de la Bruxelles, celor din Spania care așteaptă acest program, mâine îl aşteaptă, celor din Italia care aşteaptă acest program, socialiştii italieni, socialiştii spanioli. Vreau să îl văd pe domnul Ciolacu cum explică acest şantaj pe care îl face asupra PNL”.

Cursa electorală în PNL a început

Prin atacul la PSD, avem și un al doilea mesaj important transmis de la Focșani, consonant cu alte ziceri din ultima vreme ale premierului, lansat într-un adevărat război al declarațiilor cu Marcel Ciolacu. Sigur, este vital în comunicarea politică să identifici un adversar și să îți raliezi publicul care ar putea lupta alături de tine cu acel ”inamic”.

Dar alegeri mai sunt abia peste patru ani, ați putea replica. Da, dar în PNL vor fi alegeri mult mai devreme, peste șase luni. În timp ce Ludovic Orban s-a lansat spre urne cu voturile organizației de Maramureș, Cîțu a luat startul  în cursa pentru alegerile din PNL la Focșani.

Tot ce a spus în acea adunare de primari și consilieri PNL  putea spune și în teleconferință și la televizor. Însă, mâna care îți bagă votul în urnă nu poate fi strânsă prin Skype. Iar cele două mesaje cheie sună mai convingător când sunt rostite în fața activului de partid: eu pot să vă ajut cu banii, eu pot să mă lupt cu Stânga, la fel de vocal ca Orban. Aduc voturi de la anti-pesediști, la fel ca el, dar în plus, am în mână bugetul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel