PDL a pierdut pe propria strategie. USL câştiga şi în 2 tururi

Strategia gândită de PDL, care a insistat să impună uninominalul într-un singur tur, le-a fost fatală la alegerile locale. Strategii PDL au mers pe un vot de persoană, fiind conştienţi că la votul politic nu vor mai avea nicio şansă după dezastrul guvernării. Scorul de aseară ne arată că USL ar fi câştigat alegerile din primul tur în multe zone, chiar dacă ar fi fost alegeri cu două tururi de scrutin.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Capitala. PDL miza pe doi primari, care, în urmă cu câteva luni păreau imposibil de dat jos: Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş.

Strategia gândită de PDL a eşuat lamentabil pentru că electoratul nu s-a mai lăsat sedus de om ci a votat politic în masă. PDL miza pe o luptă strânsă în punctele cheie ale campaniei: Sectorul 3, Sectorul 6 sau Clujul erau priorităţi.

Interesant de remercat este că şi la alegeri în două tururi PDL pierdea lupta la capitală pentru că Rareş Mănescu şi Robert Negoiţă au făcut amândoi un scor mult peste 50%, cât ar fi avut nevoie la votul în două turruri.

Craiova şi Clujul erau alte două puncte fierbinţi în această campanie. Dacă la Craiova Olguţa Vasielscu a obţinut un scor care nu lasă loc la interpretări şi ar fi câştigat din primul tur, la Cluj situaţia este alta. Distnţa este mică între cei doi candidaţi, dar nici USL, nici PDL nu ar fi câştigat din primul tur.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel