PDL a câștigat la Senat. Noua componeță a Biroului Permanent, aprobată de plen

plen
plen

Plenul Senatului a aprobat, luni, componenţa nominală a noului Biroul Permanent, în formula stabilită, în cadrul negocierilor, de către liderii grupurilor parlamentare. Decizia a fost luată cu 103 voturi "pentru", patru abţineri şi patru voturi "împotrivă", prin vot secret electronic.

În această sesiune parlamentară, actuala putere va avea majoritate în Biroul Permanent, deţinând şapte din cele treisprezece funcţii, informează Agerpres.

Cele mai multe funcţii revin PDL, ce va avea un vicepreşedinte - Alexandru Pereş, care a deţinut această funcţie de la începutul legislaturii, trei secretari - Gheorghe David, Orest Onofrei şi Petru Filip (care a deţinut în sesiunea anterioară funcţia de vicepreşedinte) şi un chestor - fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Grupul PSD va avea câte o funcţie de vicepreşedinte, secretar şi respectiv chestor, cu una de secretar în minus faţă de sesiunea anterioară. Funcţia de vicepreşedinte îi va reveni lui Ioan Chelaru, fost chestor în sesiunile anterioare, cea de chestor lui Gheorghe Marcu, iar cea de secretar lui Adrian Ţuţuianu (care o va deţine pentru a doua sesiune).

PNL şi UDMR au acelaşi număr de funcţii. Funcţia de vicepreşedinte, care a revenit grupului PNL+PC va fi deţinută de senatorul conservator Dan Voiculescu, iar cea de chestor de liberalul Dan Radu Ruşanu. Funcţia de chestor ce a revenit UDMR va fi deţinută, în continuare, de senatorul Verestoy Attila.

Grupul independenţilor l-a nominalizat, pentru funcţia de vicepreşedinte, pe senatorul Cristian Diaconescu. Noul Birou Permanent se va reuni într-o primă şedinţă marţi, la ora 13,00.

Citește și: Negocieri dure la Senat: UNPR susține că PSD nu mai are niciun grup după ieșirea PC din alianță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel