Patru judecători au fost ucişi într-un atac în Afganistan

Patru judecători au fost ucişi într-un presupus atac al talibanilor în provincia Logar din centrul Afganistanului, au anunţat oficiali afgani joi, informează dpa, scrie Agerpres.

Judecătorii se îndreptau din Kabul spre provincia Paktiya din sudul ţării, atunci când maşina lor a fost ţinta unor focuri de armă în districtul Mohammad Agha, au precizat Nasibullah Stanekzai şi Mohammad Qasim Sediqi, membrii consiliului din provincia Logar.

Nu este clar dacă judecătorii au fost ţinta principală a atacului. Potrivit lui Stanekzai, un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui vehicul al armatei naţionale înainte de a trage asupra maşinii în care se aflau judecătorii.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a declarat că încearcă să adune informaţii despre incident. Potrivit lui Mujahid, insurgenţii au ţintit în judecători dacă există o dovadă că aceştia au luat o decizie împotriva unor combatanţi talibani sau au comis alt gen de opresiune împotriva militanţilor.

Cel puţin 66 de judecători au fost ucişi în ultimii cinci ani pe teritoriul Afganistanului, potrivit Curţii Supreme a Afganistanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel