Pastorul american care a incendiat Coranul nu se consideră responsabil pentru atentatul din Afganistan

terry jones
terry jones

Pastorul american care a incendiat un exemplar din Coran luna trecută, a declarat vineri că nu se simte în niciun fel responsabil pentru atacul asupra birourilor ONU din nordul Afganistanului soldat cu 7 morţi printre care şi un român.

"Suntem afectaţi de această ştire", a declarat pentru AFP pastorul Terry Jones, rugat să comenteze atacul asupra birourilor ONU de la Mazar-i-Sharif (nordul Afganistanului), informează Agerpres. "Noi nu suntem în niciun fel responsabili", a mai adăugat pastorul care acuză "elementele radicale islamiste care caută o scuză pentru a-şi justifica violenţa".

La 20 martie pastorul, care conduce o mică organizaţie creştină denumită 'Dove World Outreach Center' din Gainesville (sud-estul SUA), a dat foc unui exemplar din Coran. Acest pastor a provocat vii controverse în legătură cu acest gest încă din septembrie 2010 când a anunţat că are de gând să dea foc Coranului. El a renunţat atunci la acest gest în urma multiplelor apeluri ce i-au fost adresate de şefi de stat dar şi de suveranul pontif, Papa Benedict al XVI-lea.

Manifestanţii islamişti care au atacat birourile ONU din Afganistan au solicitat guvernului afgan să "rupă toate legăturile diplomatice cu SUA dacă nu sunt de acord cu gestul pastorului care a dat foc Coranului"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel