Alegeri parlamentare Polonia. Partidul Dreptate şi Justiţie, pe primul loc după exit-poll

 votare
votare

Partidul naționalist din Polonia Dreptate şi Justiţie (PiS) este pe cale să își păstreze majoritatea după alegerile parlamentare de duminică, câștigând 43,6% din voturi, a arătat un sondaj de ieșire de la urne, potrivit Associated Press.

Sondajul realizat de compania de cercetare Ipsos a acordat 27,4% din voturi coaliției centriste civice, care includepartidul Platforma Civică condusă anterior de președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk. care a guvernat Polonia în perioada 2007-2015. Alte partide care par să depășească pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament sunt: o alianță de stânga, care a obţinut 11,9% din voturi; Partidul Popular Polonez (conservator agrar) cu 9,6%; iar Confederația de extremă dreaptă a obținut 6,4% din voturi.

Comisia electorală din Polonia va începe publicarea rezultatelor parțiale luni. Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului naționalist de guvernământ, a declarat victoria în alegerile parlamentare de duminică: „Avem o victorie: în ciuda unui front puternic, am reușit să câștigăm”. Partidul de guvernământ din Polonia (PiS) pare să câștige o majoritate în camera inferioară a parlamentului, conform calculelor televiziunii private TVN24 citată de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel