Parlamentar rus în vizită la Herson: „Suntem aici pentru totdeauna”

Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

„Suntem aici pentru totdeauna”, a declarat un parlamentar rus aflat într-o vizită în orașul din sudul Ucrainei, scrie BBC. El este convins că Rusia va ocupa Hersonul și nu va exista cale de întors.

„Rusia este aici pentru totdeauna. Nu ar trebui să existe nicio îndoială în legătură cu acest lucru. Nu va exista nicio întoarcere în trecut”, a declarat Andrey Turchak, potrivit unui comunicat al partidului său de guvernământ, Rusia Unită.

Herson a devenit primul oraș ucrainean care a căzut în mâinile forțelor ruse în urmă cu două luni, iar săptămâna trecută autoritățile au anunțat că în curând va fi introdusă rubla rusească, în încercarea de a normaliza controlul Moscovei.

Într-o postare pe Telegram, Turchak s-a fotografiat depunând flori la un memorial de război din oraș și a spus că în oraș se fac pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Victoriei, care va avea loc peste trei zile.

„Pentru prima dată după mulți ani, locuitorii din Herson vor sărbători din nou alături de noi această mare sărbătoare”, a spus el. „Oamenii așteaptă acest lucru de mult timp”.

Sărbătoarea publică este o dată importantă în calendarul rusesc care marchează victoria țării în cel de-al Doilea Război Mondial asupra Germaniei naziste.

Armata ucraineană a recâștigat controlul asupra așezărilor din zona Herson

Joi, 5 mai 2022, armata ucraineană anunța că a recâștigat controlul asupra mai multor așezări din jurul orașelor Mikolaiv și Herson din sudul țării, au declarat oficiali militari.

În urma acțiunilor reușite ale apărătorilor ucraineni, forțele ruse "au pierdut controlul asupra mai multor așezări de la granița dintre regiunile Mikolaiv și Herson", se arată în cel mai recent raport de informații al Statului Major al forțelor armate ucrainene.

Cu toate acestea, lupte grele continuă în Mariupol, unde ocupanții ruși își concentrează eforturile pentru a bloca și a încerca să distrugă unitățile ucrainene staționate în zona combinatului siderurgic Azovstal, au adăugat oficialii.

Cu sprijinul avioanelor, inamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra uzinei, continuă raportul. De asemenea, Rusia "provoacă tensiuni" în regiunea transnistreană din Republica Moldova, a afirmat Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel