Părinții unui copil, luați la rost de operatoarea 112. Arafat, reacție: Nu poate fi în așa hal. Inacceptabil!

Raed Arafat a reacționat în urma incidentului de ieri în care o operatoare de la Ambulanța Cluj a refuzat să le trimită o Ambulanță părinților unei fetiţe și le-a vorbit urât.

"E inacceptabil și nu zic asta doar pentru că suntem în emisiune. Modul de a vorbi cu oameni care solicită ajutor nu poate fi în așa hal. Chiar dacă tu, ca personal medical, nu consideri că e o urgenţă, pentru părinţii respectivi faptul că copilul lor are sânge în urină e ceva care îi sperie", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Acesta a completat că operatoarea trebuia să se adreseze cu calm părinților și să le dea mai multe explicații: "În final, da, se poate trimite o maşină de consultaţii la domiciliu să vadă fetiţa sau să trimită fetiţa cu unul dintre părinţi la UPU pediatrică. clar că trebuie discutat cu părintele, clar, liniştit şi trebuie găsite soluţii".

"Deci asta nu e acceptabil şi vor trebui să fie analizate toate aspectele, inclusiv numărul de ture pe care le-a făcut doamna. Dar o tură nu are cum să fie mai mari de 12 ore. Ascultând cum s-a vorbit, după părerea mea, decizia nu are cum să fie o decizie că şi-a făcut treaba corect, pentru că nimeni nu acceptă astfel de mod de agresare către un apelant la 112. Mai ales că oamenii vorbeau frumos, politicos, nu au jignit-o", a mai spus șeful DSU.

O operatoare de la Ambulanța Cluj a refuzat să trimită o salvare pentru o fetiță și i-a luat la rost pe părinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel