Papa Francisc-Trump, mesaj din partea prelatului

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc l-a felicitat vineri pe Donald Trump, care a devenit noul președinte al SUA, și l-a îndemnat să apere demnitatea umană și libertatea "în întreaga lume", afectată - în opinia sa - "de grave crize umanitare".

"Într-un moment în care familia noastră umană este afectată de grave crize umanitare care necesită răspunsuri politice ample și unitare, mă rog pentru ca deciziile lui să se ghideze după bogatele valori spirituale și etice care au modelat istoria poporului american", se menționează într-un comunicat difuzat de Vatican.

Papa Francisc l-a îndemnat totodată pe Trump să mențină "angajamentul națiunii sale în vederea protejării demnității umane și a libertății în întreaga lume".

"Fie ca în timpul președinției dumneavoastră, importanța (pe scena internațională a) Americii să continue să fie măsurată mai ales în preocuparea pentru cei săraci, cei respinși și cei aflați în nevoie", se mai menționează în comunicat. Potrivit AFP, papa Francisc s-a mai rugat ca Dumnezeu să-i dea "înțelepciune" și "forță" lui Trump în exercitarea mandatului.

Donald Trump a depus vineri jurământul, devenind cel de-al 45-lea președinte al SUA, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel