Papa Francisc recomandă psihoterapie pentru copiii cu înclinaţii spre homosexualitate

Rodica Mitu / 27 aug 2018 / 12:20 Salveaza PDF Comentarii
Papa Francisc
Descriere foto: Papa Francisc

Papa Francisc le-a recomandat părinţilor să recurgă la psihoterapie dacă descoperă la copiii lor înclinaţii timpurii spre homosexualitate. Declarația a fost făcută la conferinţa de presă susţinută în avionul de întoarcere la Roma din vizita sa apostolică în Irlanda, relatează agenţia AFP.

Un jurnalist l-a întrebat pe papă ce le-ar recomanda acelor părinţi care constată orientări homosexuale la copiii lor. 'Le-aş spune în primul rând să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înţeleagă şi să-i ofere un loc fiului sau fiicei lor', a răspuns papa Francisc.

În acelaşi timp, el a apreciat că trebuie să se ţină seama de vârsta persoanei. 'Când se manifestă încă din copilărie, sunt multe lucruri de făcut, precum discuţia cu un psihoterapeut, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva însă când se manifestă la vârsta de 20 de ani', a spus Suveranul pontif.

Asociaţiile de apărare a drepturilor LGBT din Franţa (lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale) au denunţat luni afirmaţiile 'iresponsabile' ale papei, potrivit căruia părinţii trebuie să recurgă la psihoterapeut, dacă descoperă de timpuriu înclinaţii homosexuale la copiii lor, notează Agerpres.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24