Papa Francisc, operat cu succes la colon

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Papa Francisc a fost operat cu succes la colon, anunţă biroul de presă al Vaticanului. 

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus duminică, la Roma, unei intervenţii chirurgicale programate pentru o inflamaţie a colonului, relatează AFP. Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit o intervenţie chirurgicală programată pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului.

Sfântul Părinte a reacţionat bine la intervenţia desfăşurată sub anestezie generală, potrivit unui comunicat al Vaticanului publicat cu puţin înainte de miezul nopţii (22:00 GMT).

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

Papa a sosit în jurul orei 15:00 (13:00 GMT) cu maşina, fără escortă, însoţit de şoferul său şi de un colaborator apropiat. El ar putea rămâne cinci zile pentru recuperare într-o cameră de la etajul 10 al spitalului.

Aflat într-o vizită de stat în Franţa, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a trimis un mesaj de susţinere Papei şi cele mai calde urări ale tuturor italienilor.

Numeroase mesaje de solidaritate cu Suveranul Pontif au fost de asemenea postate pe site-ul Facebook al agenţiei oficiale a Vaticanului, scrie Agerpres. 

Duminică, predică în Piaţa Sf. Petru 

Papa Francisc a fost internat duminică într-un spital din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o intervenție chirurgicală la colon, a anunțat Vaticanul. Anunțul biroului de presă al Sfântului Scaun nu a spus exact când va fi efectuată intervenția chirurgicală, dar a precizat că va da un anunț la finalizatea operației, transmite Mediafax.

Cu doar trei ore mai devreme, Papa a întâmpint publicul în Piața Sf. Petru, în conformitate cu tradiția duminicală, și anunțase că va merge în Ungaria și Slovacia în septembrie.

Cu o săptămână mai devreme, Francis, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeași ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenția chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel