Papa Francisc, internat pentru o operaţie într-un spital din Roma

Papa Francisc a fost internat duminică după-amiază într-un spital din Roma pentru o "operaţie programată" la colon, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, relatează Reuters.

Papa Francisc a fost internat duminică într-un spital din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o intervenție chirurgicală la colon, a anunțat Vaticanul. Anunțul biroului de presă al Sfântului Scaun nu a spus exact când va fi efectuată intervenția chirurgicală, dar a precizat că va da un anunț la finalizatea operației, transmite Mediafax.

Cu doar trei ore mai devreme, Papa a întâmpint publicul în Piața Sf. Petru, în conformitate cu tradiția duminicală, și anunțase că va merge în Ungaria și Slovacia în septembrie.

Cu o săptămână mai devreme, Francis, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeași ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenția chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma.

Vaticanul a spus că papa a fost diagnosticat cu stenoză a colonului, o îngustare a intestinului gros. Francis are o sănătate generală bună, dar are o parte dintr-un plămân îndepărtat când era tânăr. De asemenea, suferă de sciatică, având ocazional crize dureroase.

Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă la colon în 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel