Papa Francisc a convocat un sinod al episcopilor în 2022

Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres
Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres

Papa Francisc a convocat o adunare generală a Sinodului Episcopilor pentru toamna anului 2022, subiectul acestei întâlniri a episcopilor din întreaga lume nefiind deocamdată ales, informează sâmbătă AFP citând un anunţ al Vaticanului.

Consiliul Secretariatul general al Sinodului episcopilor, instituţia care organizează aceste adunări, i-a propus Papei în cadrul reuniunii din 6 februarie o scurtă listă cu teme posibile pentru acest sinod în vederea alegerii definitive a subiectului sinodal, după cum se menţionează într-un comunicat de presă al Vaticanului, transmite Agerpres.

Sfântul Părinte a hotărât să convoace următoarea Adunare generală ordinară a Sinodului episcopilor în toamna anului 2022 pentru a asigura o mai mare implicare a întregii Biserici în pregătirea acestei reuniuni, potrivit aceleiaşi surse.

Cea mai recentă adunare generală ordinară a Sinodului, abordând în special tema tinerilor. Un an mai târziu, în octombrie 2019, papa a convocat adunarea specială a Sinodului episcopilor, dedicată Amazoniei.

În acelaşi timp, acest Consiliu şi papa au publicat sâmbătă un mesaj de susţinere adresat ONG-urilor şi guvernelor care ajută şi sprijină migranţii. Foarte mulţi oameni sunt nevoiţi să se deplaseze dintr-o ţară în alta din cauza războaielor, a inegalităţilor economice, în căutare de muncă sau de pământuri mai fertile, a persecuţiei, a religiei, terorismului sau crizei de mediu, au denunţat papa şi înalţii prelaţi. Oamenii sunt dezorientaţi, familiile distruse (...) femeile şi tinerii sunt obligaţi să se prostitueze, continuă mesajul. Biserica se identifică cu cei săraci, cu cei mici, cu străinii. Ea apreciază guvernele şi ONG-urile (...) care s-au angajat să îi ajute pe cei nevoiţi să se deplaseze", se arată în documentul prin care se cere totodată "vigilenţă contra traficului de persoane şi angajamentului de a pune capăt conflictelor care provoacă atâta suferinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel