Papa Francisc, mesajul zilei despre rasism: Continuă să ne ruşineze

Foto: Annett_Klingner de la Pixabay
Foto: Annett_Klingner de la Pixabay

Papa Francisc a denunţat rasismul, duminică, asemănându-l cu un virus care pândeşte în aşteptare şi care doar apare şi arată că „presupusul nostru progres social nu este la fel de real sau definitiv” pe cât cred oamenii, relatează AP.

Papa Francisc a denunţat rasismul, asemănându-l cu un virus care pândeşte în aşteptare şi care doar apare şi arată că „presupusul nostru progres social nu este la fel de real sau definitiv” pe cât cred oamenii. Suveranul Pontif a scris un mesaj pe Twitter, despre rasism, la data pe care Naţiunile Unite o marchează drept Ziua Internaţională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale.

Papa a comparat rasismul cu „un virus care mută rapid şi, în loc să dispară, se ascunde şi pândeşte în aşteptare”.

„Cazurile de rasism continuă să ne ruşineze, pentru că arată că presupusul nostru progres social nu este la fel de real sau definitiv pe cât credem”, a scris, pe Twitter, Papa Francisc, adăugând hashtagurile #FightRacism #FratelliTutti. În tweet-ul său, Papa Francisc nu a citat niciun caz special de rasism sau loc. De-a lungul perioadei sale ca Papă, el a susţinut drepturile persoanelor marginalizate în societăţi, inclusiv ale migranţilor, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel