Panică în Londra. Mai mulți cai de cavalerie au fugit liberi pe străzi. UPDATE: Doi sunt în stare gravă - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video X Daily Mail Online
Captură de ecran / Foto: Video X Daily Mail Online

Au fost văzuți mai mulți cai care fugeau liberi pe străzile din Londra.

UPDATE: Doi dintre caii care au scăpat de sub control se aflau joi în ”stare gravă”, a declarat un ministru al guvernului britanic.

Cei doi cai se numesc Vida şi Quaker.

„Au fost cinci cai şi cu toţii au fost recuperaţi. Trei dintre ei sunt bine, însă doi, din păcate, sunt într-o stare gravă, pe care o vom monitoriza”, a declarat ministrul de stat pentru înzestrare al Marii Britanii, James Cartlidge, la postul de televiziune Sky News.

Potrivit armatei, animalele s-au speriat în momentul în care o bucată de beton care era ridicată de o macara a căzut, iar cinci dintre cai au pornit în galop. Patru călăreți au fost aruncați la pământ, dintre care trei au fost răniți. Viaţa acestora nu se află în pericol, a precizat oficialul.

Este ”extrem de puţin probabil” ca astfel de evenimente să se repete, deoarece armata desfăşoară antrenamente fără incidente în fiecare zi, în centrul Londrei, la acestea participând aproape 150 de cai, a mai transmis ministrul, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor au transmis, după acest incident, să nu mai folosească astfel de animale la parade, deoarece ”caii nu ne aparţin”, după cum a scris pe reţeaua X ONG-ul britanic Animal Justice Project.

Știrea inițială: Cinci persoane au fost rănite după ce mai mulți cai au fugit liberi prin Londra miercuri.

Cei cinci cai - care fac parte din cele mai înalte două unități ale armatei britanice și sunt adesea folosiți în sarcini ceremoniale pentru evenimente regale - și-au aruncat călăreții în timpul exercițiului zilnic de dimineață, când au plecat de la cazarma Hyde Park, din centrul Londrei, potrivit mai multor rapoarte ale presei locale.

Serviciul de Ambulanță din Londra a confirmat că a fost apelat la ora 8:25 în urma unor informații potrivit cărora o persoană a fost aruncată de pe un cal: „Am trimis resurse la fața locului, inclusiv echipaje de ambulanță, un paramedic într-o mașină de intervenție rapidă și un ofițer de intervenție în caz de incident. Primul nostru paramedic a ajuns la fața locului în cinci minute.”

Animalele au fost văzute în timp ce se năpusteau asupra podului Tower Bridge și străzii Strand, cel puțin un cal fiind acoperit de sânge, au declarat martori oculari pentru The Telegraph.

Transportați la veterinar

Doi cai au fost prinși mai târziu în apropiere de cartierul Limehouse, autoritățile anunțând că „așteaptă o cutie de cai a armatei pentru a lua caii și a-i transporta la un veterinar”.

Csilla, o angajată a unei cafenele din centrul Londrei, a declarat pentru The Telegraph: „Am văzut un cal alb care alerga, sângera pe tot pieptul”.

„Câteva momente mai târziu am văzut un alt cal - unul negru - alergând după el. Apoi, o mașină de poliție a plecat pe drum după ei”, a mai declarat aceasta, conform POLITICO.

Poliția din Westminster a anunțat la ora locală 10:30: „Suntem încântați să confirmăm că toți caii au fost găsiți. Continuăm să ținem legătura cu armata”.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel