Până unde a ajuns rasismul în Franța: Un militar plănuia să tragă cu arma asupra unei moschei

franta-o-moschee-a-fost-invadata-de-extremisti-de-dreapta-173574
franta-o-moschee-a-fost-invadata-de-extremisti-de-dreapta-173574
Un militar în vârstă de 23 de ani, "apropiat ideilor extremei drepte radicale", a fost arestat pentru un plan de atacare a unei moschei, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Ministerul precizează într-un comunicat că tânărul, care a fost arestat la baza aeriană Mont Verdun de la Lyon, în centrul Franţei, "a plănuit să tragă cu arma împotriva unei moschei din regiunea" oraşului Lyon. Suspectul "se apare că a provocat pagube, cu violenţă, anul trecut, altei moschei situate în regiunea" oraşului Bordeaux, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărul militar ar fi aruncat un coctail Molotov la intrarea unei moschei, în apropiere de Bordeaux, provocând pagube reduse, dar nu victime. "Ministrul de Interne îşi reiterează angajamentul hotărât de a lupta împotriva violenţelor care se inspiră din ideologiile cele mai extremiste, care aduc atingere valorilor Republicii şi care au ca singur obiectiv să creeze tensiuni în societate şi să propage o atmosferă de ură", adaugă ministerul în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel