Palestina: Niciun stat UE nu-și mută ambasada la Ierusalim

Zidul plangerii
Zidul plangerii

Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene, Riyad Malki, afirmă că a primit asigurări de la omologii din Franța și Germania că UE face front comun împotriva mutării în Orașul Sfânt a ambasadelor statelor membre.

Șeful diplomației palestiniene susţine că toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie să respecte o politică generală a blocului comunitar conform căreia Ierusalimul este capitala a două state, el adăugând - cu referire precisă la România şi Republica Cehă - că acele state ale UE care încalcă un asemenea consens prin mutarea vreunei ambasade de la Tel Aviv la Ierusalim pot fi vizate de sancţiuni.

Contacte Palestina-UE

Potrivit unei declaraţii acordate de Riyad Malki postului Vocea Palestinei, conducerea palestiniană a avut contacte cu Uniunea Europeană pentru a preveni ca vreun stat membru al blocului comunitar să-şi mute ambasada la Ierusalim, relatează agenţia palestiniană de presă WAFA, citată de Agerpres.

Presiunile Israelului

El a adăugat în aceeaşi declaraţie că, în pofida presiunilor exercitate de Israel asupra unor state membre ale UE, precum România şi Republica Cehă, pentru a se disocia de consensul european şi a-şi muta ambasada la Ierusalim, aceste încercări ale statului evreu au eşuat.

Franța și Germania confirmă

Ministrul palestinian a precizat că miniştrii de externe francez şi german i-au confirmat, în timpul vizitelor efectuate de aceştia în regiune, că nu vor permite vreo abatere de la poziţia UE în această chestiune.

Întrevedere la Bruxelles

El a anunţat în acest context că vineri se va desfăşura la Bruxelles o întâlnire cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, în cadrul căreia se va fi discuta despre Ierusalim şi despre încercările SUA ori ale altor ţări de a-şi muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel