EXCLUSIV  Pact Național pe Transporturi Feroviare. Negrescu (PSD): România are nevoie! Ţine de noi să profităm de oportunităţi

Foto: Dmitry Alexandrovich - Pexels
Foto: Dmitry Alexandrovich - Pexels

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit despre investiţiile feroviare subliniind faptul că ideea lansată în cadrul dezbaterii DC NEWS Media Group de vineri, a unui Pact Național pe Transporturi Feroviare ar trebui pusă în practică pentru ca România să avanseze în acest domeniu.

Victor Negrescu a subliniat faptul că România are mai multe oportunităţi importante de a accesa fonduri europene pentru a moderniza şi chiar extinde reţeaua feroviară.

"Europa oferă o oportunitate pentru tot ceea ce înseamnă investiţiile în zona feroviară. Pe de o parte avem această transformare ‚verde’ care împinge investiţiile din domeniu, pe de altă parte avem PNRR, care are o componentă importantă în zona investiţională în ceea ce înseamnă domeniul feroviar. Este cazul şi pentru fondurile europene, pentru Programul Operaţional Transporturi, dar ţine de noi să profităm de acest context pentru a desfăşura investiţii care duc la efectul scontat. Din păcate, am observat în ultimii ani că avem foarte multe investiţii pe hârtie care nu se transformă în realitate. Anul european dedicat căilor ferate a avut tocmai rolul de a scoate în evidenţă importanţa investiţiilor în domeniu, creşterea calităţii, îmbunătăţirea performanţei în tot ceea ce înseamnă transportul de acest tip, reducerea timpilor pentru transportul feroviar – sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite. Noi putem profita de context, dar nu e suficient numai să investim; cred că e necesar să dezvoltăm companii în domeniu", a declarat, pentru DC News, Victor Negrescu.

"Pact Național pe Transporturi Feroviare"

"Este nevoie de un pact naţional în domeniu. Sunt alte state europene care au realizat astfel de soluţii consensuale, pentru că vorbim de investiţii pe termen mediu şi lung. E foarte complicat să faci un astfel de proiect de infrastructură, şi de aceea este oportună colaborarea pe acest subiect. Aşa că ceea ce DC News lansează ca propunere – ideea unui parteneriat, a unui Pact Național pe Transporturi Feroviare – mi se pare un lucru realist, concret, palpabil, ce poate susţine toate soluţiile de finanţare disponibile în planul european şi, de ce nu, conduce la implementarea tuturor proiectelor recomandare deja de instituţiile europene, proiecte care ar conduce la îmbunătăţirea transportului din România", a spus europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel